Gå till innehåll
Logotype

Local Hero

14 tävlingar, 9 dagar, 2 idrotter - allt på en biljett

Med biljettpaketet "Local hero" får du tillgång till 3 veckors idrottsglädje på Östersunds skidstadion

Varje år drar världscuptävlingarna i skidskytte och längdskidor en miljonpublik på TV. De svenska landslagen kämpar hårt och levererar topp-placeringar år efter år.

Under november och december arrangeras totalt 14 världscuptävlingar i Östersund.

25 november - 3 december genomförs tävlingar i skidskytte, med distanser som stafett, sprint och jaktstart. Den 9-10 december genomförs därefter tävlingar i längdskidåkning, där det tävlas i klassisk sprint och 10km fri stil.

Med andra ord är det mycket idrott att se i Östersund på väldigt kort tid. För dig som är ett stort fan av idrott finns möjligheten att vara en "local hero" genom att köpa vårat paket, där du får tillgång till samtliga tävlingar - både skidskytte & längd!

Som "Local hero" får du dessutom en mössa på köpet!*

*Mössan hämtas ut inne på publikområdet under tävlingarna. Mössan går även att hämta på Östersunds turistbyrå inom kort. För att hämta din mössa behöver du ta med din biljett.

Två av världens bästa skidskyttar, Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma, bor i Östersund.

Ebba Andersson, världsmästare och lokal hjälte - iklädd vår local hero-mössa.

Världens skidelit är samlad i Jämtland och Östersund

Jämtland och Östersund har en lång tradition med en stor mängd framgångsrika skidåkare och skidskyttar som tränar, tävlar och lever i regionen. Vissa är födda och uppvuxna här, men många flyttar hit för att träna i gemenskapen på Östersunds skidstadion.

Nu har våra lokala hjältar fått chansen att tävla i världscupen på hemmaplan i Östersund. Ta chansen och bli en lokal hjälte du också genom att köpa vår paketbiljett och heja fram världseliten till nya framgångar.

"Jag längtar så mycket efter att få tävla på hemmaplan. Kom och heja på oss, det betyder så himla mycket!", säger Ebba Andersson, Världsmästare och Lokal hjälte.

"Jämtland och Östersund har snabbt blivit ett riktigt hem för mig, mycket tack vare alla Östersundare som stöttar och hejar på mig", säger Sebastian Samuelsson, Olympisk mästare och Lokal hjälte.

Köp din Local hero-biljett via en av våra lokala föreningar

I ett led att fortsätta skapa nya lokala hjältar i Jämtland finns nu möjligheten att köpa paketbiljetten Local hero via fler olika skid- och skidskytteföreningar i regionen. Köper du din local hero-biljett via en förening går 100kr oavkortat till deras ungdomsverksamhet. Nedan har vi samlat biljettänkar till de föreningar som säljer biljetter till värdscupen i Östersund 2023.

Vill din förening också sälja "local hero-biljetter"? Kontakta tickets@worldcupostersund.se så löser vi det!

Vill du hellre köpa biljetter till någon enstaka dag eller idrott? Du hittar billjetter till samtliga tävlingar i skidskytte och längdskidor via knappen nedan.