Gå till innehåll
Logotype

Publik

KÄNN PULSEN. I SPÅRET, PÅ SKJUTVALLEN, HOS PUBLIKEN.

Varmt välkomna till skidstadion i Östersund!

I november och december samlas världseliten i Östersund för att göra upp om värdefulla poäng i den totala världscupen i skidsskytte och längdskidåkning!
Biljetter till tävlingarna hittar du via länken nedan.

KÖP BILJETTER

BRA ATT VETA INFÖR DITT BESÖK

Ta del av tävlingarna från läktaren eller från spåret

Vi säljer inte längre några specifika spårbiljetter. Alla med entrébiljett är välkomna till läktaren och är du mer intresserad av att stå i spåret är du självklart välkommen att göra det. Läktaren har begränsat antal platser och här är det först till kvarn som gäller. Är det mot förmodan fullt på läktaren finns plats bredvid läktaren eller längs spåret.

Kom i tid

Intresset för att se de svenska stjärnorna på hemmaplan är mycket stort, vilket innebär att det kan bli köer i entrén. För att vara säker på att inte missa något uppmanar vi dig att komma i tid. Inne på publikområdet finns det mycket att göra innan tävlingarna börjar!

Välkommen till fots

Tävlingarna genomförs på Östersunds skidstadion och ligger bara 2km från Östersunds centrum. Entrén nås lätt till fots och ligger på Stadionvägen, som du hittar mellan Litsvägen och ÖSK-vägen.

Parkeringsmöjligheter

Har du inte möjlighet att komma till skidstadion till fots finns det en parkeringsplats i nära anslutning till arenan. Parkeringen är begränsad och vi ber därför de som har möjlighet att lämna bilen hemma att istället promenera, cykla eller åka buss. Parkeringen är avgiftsbelagd om du åker två eller färre i fordonet, samåkning uppmuntras så vid fler än tre personer i bilen parkerar ni gratis.

När du blir hungrig

Blir du lätt hungrig? Ingen fara! Det går att äta julmat inne i publiktältet under årets världscuptävlingar. Det krävs ingen platsreservation och det är först till kvarn som gäller.

Vill du inte äta julmat i publiktältet finns självklart flera möjligheter att köpa mat & dryck på plats. Exempelvis har Tivars ett publiktält på området med sittplatser för ca. 150 personer. Andra enklare mat- och dryck säljs dessutom utomhus i publikområdet.

Bli en del av idrottsfamiljen

Det är en härlig tradition och kutym att samtliga atleters prestationer hyllas, oavsett nationstillhörighet och placering i tävlingen. Det är förbjudet att uppträda störande. Du får som åskådare inte ge atleterna information eller fördelar gentemot andra tävlande.

Barnvagnar

Alla åldrar är välkomna på våra evenemang men tänk på att det är ett vinterevenemang och att framkomligheten med barnvagn kommer vara begränsad, speciellt i spårområdena. Barnvagnar kommer att kunna tas med till anvisad plats på läktarområdet.

Heja på ditt favoritland

Du är varmt välkommen att heja på din favoritnation på läktaren. Kommersiell reklam i form av vepor, flaggor och liknande är dock inte tillåtet inom publikområdet. Eventuella sådana kommer att avlägsnas.

Sjukvård

Sjukvårdspersonal finns på plats på arenan. Meddela funktionär om du behöver hjälp eller vid akuta fall ringa 112.

Utrymning

Vid eventuell nödsituation och utrymning ska åskådare följa funktionärernas instruktioner som leder dig till ett säkert område.

Förbjudet att medta på arenan

  • Alkohol
  • Brandfarliga vätskor
  • Egna grillar
  • Husdjur är förbjudna på stå-läktaren. Besökare som tar med sitt djur hänvisas till spårområdets publikplatser.
  • Kamera med blixt (Kameror får medtas och användas för privat bruk, dock får blixt inte användas mot åkarna.)
  • Paraply
  • Pyrotekniska pjäser såsom fyrverkerier och bengaliska eldar.
  • Radiosändare (Babywatcher, com radio etc)
  • Vapen

Kontroll sker vid ingången.

ATT GÖRA I ÖSTERSUND

Under norra Sveriges sportlov genomförs många roliga aktiviteter inne i Östersund, mer info om detta hittar du på Destination Östersunds hemsida. Visit Östersund Turistcenter hittar du i centrala Östersund, på Storgatan 27.

Turistcenters ordinarie öppettider är måndag-fredag 10-15 och går även att nå via www.visitostersund.se Länk till annan webbplats. eller 063-701 17 00.

Världscupsponsorer