Gå till innehåll
Logotype

Publik

KÄNN PULSEN. I SPÅRET, PÅ SKJUTVALLEN, HOS PUBLIKEN.

Varmt välkomna till Sveriges Nationalarena för skidskytte!

I mars samlas världseliten i Östersund för att göra upp om värdefulla poäng i den totala världscupen! Under tre dagar ska det tävlas i distans, masstart och stafett. Biljetter till tävlingarna hittar du via länken nedan.

KÖP BILJETTER

BRA ATT VETA INFÖR DITT BESÖK

Välkommen till fots

Tävlingarna genomförs på Östersunds skidstadion och ligger bara 2km från Östersunds centrum. Entrén nås lätt till fots och ligger på Stadionvägen, som du hittar mellan Litsvägen och ÖSK-vägen.

Parkeringsmöjligheter

Har du inte möjlighet att komma till skidstadion till fots finns det en parkeringsplats i nära anslutning till arenan. Parkeringen är begränsad och vi ber därför de som har möjlighet att lämna bilen hemma att istället promenera, cykla eller åka buss. Parkeringen är avgiftsbelagd. Samåkning uppmuntras.

När du blir hungrig

Blir du lätt hungrig? Ingen fara! Det går att förboka lunch i form av en grillbuffé inne i publiktältet inför årets världscuptävlingar. Platsreservationen för den förbokade lunchen i tältet gäller fram till första start för dagen, därefter görs platsen tillgänglig för alla besökare. Har du inte förbokat en grillbuffé finns självklart flera möjligheter att köpa mat & dryck på plats.

Bli en del av skidskyttefamiljen

Det är en härlig tradition och kutym att samtliga atleters prestationer hyllas, oavsett nationstillhörighet och placering i tävlingen. Det är förbjudet att uppträda störande. Du får som åskådare inte ge atleterna information eller fördelar gentemot andra tävlande.

Barnvagnar

Alla åldrar är välkomna på våra evenemang men tänk på att det är ett vinterevenemang och att framkomligheten med barnvagn kommer vara begränsad, speciellt i spårområdena. Barnvagnar kommer att kunna tas med till anvisad plats på läktarområdet.

Heja på ditt favoritland

Du är varmt välkommen att heja på din favoritnation på läktaren. Kommersiell reklam i form av vepor, flaggor och liknande är dock inte tillåtet inom publikområdet. Eventuella sådana kommer att avlägsnas.

Sjukvård

Sjukvårdspersonal finns på plats på arenan. Meddela funktionär om du behöver hjälp eller vid akuta fall ringa 112.

Utrymning

Vid eventuell nödsituation och utrymning ska åskådare följa funktionärernas instruktioner som leder dig till ett säkert område.

Förbjudet att medta på arenan*

  • Alkohol
  • Brandfarliga vätskor
  • Egna grillar
  • Husdjur är förbjudna på stå-läktaren. Besökare som tar med sitt djur hänvisas till spårområdets publikplatser.
  • Kamera med blixt (Kameror får medtas och användas för privat bruk, dock får blixt inte användas mot åkarna.)
  • Paraply
  • Pyrotekniska pjäser såsom fyrverkerier och bengaliska eldar.
  • Radiosändare (Babywatcher, com radio etc)
  • Vapen

* kontroll sker vid ingången

ATT GÖRA I ÖSTERSUND

Under norra Sveriges sportlov genomförs många roliga aktiviteter inne i Östersund, mer info om detta hittar du på Destination Östersunds hemsida. Visit Östersund Turistcenter hittar du i centrala Östersund, på Storgatan 27.

Turistcenters ordinarie öppettider är måndag-fredag 10-15 och går även att nå via www.visitostersund.se Länk till annan webbplats. eller 063-701 17 00.

KARTA ÖVER OMRÅDET

Världscupsponsorer