Boende & Resa

Evenemanget i Östersund är inställt 2020. Läs mer om Skidskytte Världscupens tävlingsprogram på Biathlon World.

 

Boende

» Boende i Östersund

Resa

Till Östersund

Östersund ligger i Jämtlands län, mitt i Sverige och med Sveriges Nationalarena i Skidskytte endast 15 minuter från flygplats, tågstation och centrum där även busstationen ligger. Det finns goda förbindelser med både tåg och buss så väl som flertalet dagliga flygavgångar. Nedan har vi samlat information som förhoppningsvis kan hjälpa dig hitta bästa alternativet för just din resa till Världscupen.

Skidskytte världscupen i Östersund arbetar ständigt med att bli mer hållbar som evenemang och vill givetvis att det ska avspeglas även till våra besökare. Önskvärt är att ni därmed tänker till på hur ni väljer att resa.

Tåg

Res bekvämt och miljövänligt med tåg till Östersund. Flertalet tågbolag trafikerar Östersund och du kan starta din resa nästan vart som helst i Sverige.

» Res bekvämt och smidigt med SJ

» Ordinarie resor med Vy Norrtåg

» Ordinarie resor med Snälltåget & Snötåget

» Sök bland alla tåg här.

Flyg

» Åre Östersund Airport ligger ungefär 15 minuters bilfärd från centrala Östersund. Läs mer på flygplatsens hemsida swedavia.se eller hos de olika flygbolagen:

 • sas.se (Stockholm Arlanda)
 • norwegian.com (Stockholm Arlanda torsdagar & söndagar)
 • flygbra.se (Stockholm Bromma, direktflyg från Göteborg & Malmö söndagar)
 • direktflyg.com (Umeå)
 • easyjet.com (Köpenhamn lördagar, Bristol söndagar, London Gatwick söndagar & torsdagar)

» Trondheim Airport/Vaernes är ungefär 23 mil från Östersund och Skidskyttestadion. Vaernes har flertalet direktanslutningar till andra flygplatser i Norge så väl som ute i Europa och härifrån tar du dig enkelt till Östersund med tåg alternativt bil, med restid på ungefär 3 timmar. Läs mer på Avinor.no

Buss

» Regionen:

 • Härjedalingen – harjedalingen.se (Regional trafik Härjedalen)
 • Länstrafiken – ltr.se (Regional trafik Jämtland Härjedalen)
 • Stadsbussarna – nettbuss.se (Busstrafik inom Östersund)
  Linje 14 går ifrån centrum-Pampasvägen (närmsta busshållplats)
  » Stockholm:
 • FlixBus – flixbus.se

Bil

» Du kan givetvis även köra till Östersund och nationalarenan för Svenskt skidskytte. Klicka på denna länk för att öppna googlemaps i din telefon eller dator, se hur nära stadion du är och hitta närmsta vägen!

» Trafikinformation; få senaste nytt kring vägarbeten, väglag och eventuella olyckor som kan påverka din resa till Skidskyttearenan på trafikverk.se

» Laddstationer & förnybart drivmedel; hitta närmsta plats att tanka förnybart drivmedel eller ladda din elbil i Jämtlands län via Länsstyrelsens karttjänst.

Parkering

Parkering kommer finnas i anslutning till arenan men den är begränsad och vi ber därför de som har möjlighet att lämna bilen hemma och istället promenera, cykla eller åka buss. Du hittar till parkeringarna via skyltar och anvisningar när du närmar dig Skidskyttestadion och arenabyn.
Avgiftsbelagd parkering.

Taxi

» Behöver du en taxi från flyget, tåget eller bostaden kontakta

Taxi Östersund kan även bistå med färdtjänst. Läs mer under sidan för funktionshindrade.

Resrobot

» Få hjälp planera din resa från dörr till dörr med kollektivtrafik, oavsett om du åker tåg eller buss, med Resrobot