Allmän info

Vi längtar tills vi äntligen får möta er igen och skapa en riktig publikfest på arenan, medan världens bästa skidskyttar gör upp om de första världscup-poängen för säsongen.

 

Läktare A, B & C

Alla som köper läktarbiljetter erhåller en plats på vår stora läktare. De olika sektionerna (A, B, C & D) finns till för att kunna separera publiken om restriktionerna skulle ändras. Med dagens rekommendationer från Folkhälsomyndigheten är alltså samtliga läktarbiljetter på samma läktare.

Parkering

Parkering kommer finnas i anslutning till arenan men den är begränsad och vi ber därför de som har möjlighet att lämna bilen hemma och istället promenera, cykla eller åka buss. Parkeringen är avgiftsbelagd.

Radio

FM Radiomottagare får medtas på området. För radiosändare måste speciellt tillstånd ges av arrangören, kontakta info@worldcupostersund.se. Radiosändare (Babywatcher, com radio etc) får ej medtas.

Reklam & Annonsering

Kommersiell reklam i form av vepor, flaggor och liknande är inte tillåtet inom publikområdet. Eventuella sådana kommer att avlägsnas.

Sjukvård

Sjukvårdspersonal finns på plats på arenan. Meddela funktionä§r om du behöver hjälp eller vid akuta fall ringa 112.

Utrymning

Vid eventuell nödsituation och utrymning ska åskådare följa funktionärernas instruktioner som leder dig till ett säkert område.

Åskådaretikett

Det är en härlig tradition och kutym att samtliga atleters prestationer hyllas, oavsett nationstillhörighet och placering i tävlingen. Det är förbjudet att uppträda störande. Du får som åskådare inte ge atleterna information eller fördelar gentemot andra tävlande.

Att göra i Östersund

Östersund har ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter. Destination Östersund Turistcenter hittar du i centrum på Storgatan 27. Turistcenters ordinarie öppettider är måndag-fredag 10-15 och går även att nå via www.visitostersund.se eller 063-701 17 00.

Barnvagnar

Alla åldrar är välkomna på våra evenemang men tänk på att det är ett vinterevenemang och att framkomligheten med barnvagn kommer vara begränsad, speciellt i spårområdena. Barnvagnar kommer att kunna tas med till anvisad plats på läktarområdet.

Förbjudet att medta på arenan*

  • Alkohol
  • Brandfarliga vätskor
  • Egna grillar
  • Husdjur är förbjudna på stå-läktaren. Besökare som tar med sitt djur hänvisas till spårområdets publikplatser.
  • Kamera med blixt (Kameror får medtas och användas för privat bruk, dock får blixt inte användas mot åkarna.)
  • Paraply
  • Pyrotekniska pjäser såsom fyrverkerier och bengaliska eldar.
  • Radiosändare (Babywatcher, com radio etc)
  • Vapen

* kontroll sker vid ingången