Sebastian efter ännu en sprint- seger: Har gjort två pangrace

Seger i söndags, seger i kväll.

Sebastian Samuelsson har fått en strålande start i världscupen med två raka sprintsegrar.

– Jag har fått till två riktiga pangrace, säger Sebastian som fick med sig fransmännen Emelien Jacquelin och Quentin Fillon Maillet på prispallen i torsdagens tävling.

Tättrion, som tillhör de åkstarkaste i världscupen, hade alla varsitt missat skott. Sebastian bommade i det liggande skyttet, fransmännen i stående.

Men Sebastian var snabbast i spåret  den här gången, inte minst på spurtvarvet.

Det var där han knäckte sina motståndare.

– Att vinna en sprint med en bom är sjukt bra. Visst hade jag bra skidor men det är inte hela sanningen, säger Sebastian.

– Det kändes som jag var lite väl offensiv på spurtvarvet och blev stum. Men så fick jag rapporter om att jag drog ifrån och då var det bara att gasa på och jag är både nöjd och stolt över två raka sprintsegrar.

Huvudtränaren Johannes Lucas var imponerad av Sebastians segerlopp. Men även av hela teamets insats.

– Vi har världens bästa vallare och världens bästa aktiva. Nu ser jag fram mot helgens jaktstarter och stafetter, säger Johannes Lucas.

Den svenske tränaren kunde också glädja sig över att Martin Ponsiluoma tog sig tillbaka till den nivå där han hör hemma efter en tråkig inledning på världscupen.

Ponsiluoma blev nu elfte man efter stark skidåkning och bara två missade skott.

– En bom för mycket men absolut ett steg i rätt riktning, summerar Ponsiluoma, som var duktigt imponerad av Sebastian Samuelssons insats.

– Han måste ha åkt jäkligt fort, säger Ponsiluoma om lagkamratens segerlopp.

Det starka norska laget var jämnt men inte tillräckligt bra den här gången. Vetle Sjåstad Christiansen var bäst som femma, Sturla Holm Laegreid var sexa och även brödernaTarjei och Johannes Thingnes Bö slog sig in på tiobästalistan.

Herrarnas nästa tävling blir lördagens stafett med start kl 15.10, jaktstarten går på söndag.

Agne Svärd