Fest i publiktältet på världscuppremiären

Under de 5 tävlingsdagarna bjuds det inte bara på skidskytte i världsklass, det bjuds även på afterski och glada hejarop från vårt publiktält där vi växlar mellan band, trubadur och DJ.

Stadion byggs upp och dag för dag förvandlas den nationella arenan för skidskytte till en internationell tävlingsarena där världseliten för första gången på länge ska få ta tempen på varandra. Hela världens skidskyttefans ska få svar på om de små detaljerna på stocken ger en högre skytteprocent eller om det där hårda intervallpasset i regnet har gjort åkarna ännu starkare.

Som om det inte vore nog med 10 tävlingar på 5 dagar, så är årets program även förgyllt med roliga aktiviteter för de som väljer att komma till tävlingarna i Östersund. Caroline Olsen, ansvarig för arenaproduktion, förklarar mer:

– Vi är så glada över att äntligen få se publik på vår skidskyttearena igen. De som kommer för att se tävlingarna live kommer kunna uppleva dansuppträdanden bakom läktaren, en pulkabacke för barnen, en utställning om svenska landslaget, roliga aktiviteter med våra partners och mycket mer!

Caroline Olsen, Arenaproduktion på världscupen i Östersund

I mat-tältet ”Tivars” går det att köpa hamburgare, gulashsoppa och mycket mer och i publiktältet går det att avnjuta en grillbuffé och livemusik. I år har vi fått hjälp från våra vänner på Storsjöyran för att säkerställa att det blir fest när tävlingarna är klara. Först ut är Segertåget Unplugged som kommer att sjunga och spela musik för oss på lördagarna.

– Vi är taggade och glada att få komma och spela musik för skidskyttepubliken. Vi ser fram emot sång, dans och glädje, säger Lars Mossnelid från Segertåget.

På söndagarna och på torsdagen kommer publiktältet att besökas av partybandet Smalare än Thord, som även dom bjuder upp till dans och sång.

– Efter en lång period av ofrivillig ledighet, så ser vi fram emot att få underhålla igen och framför allt vid en stor skidskyttetävling som denna, säger Thord Jonsson från Smalare än Thord.


Thord Jonsson, sångare i partybandet Smalare än Thord.

Program för publiktältet ser ni längre ner i artikeln. Glöm inte bort att det fortfarande är möjligt att förboka mat och dryck i publiktältet via denna länk: https://ostersund.ebiljett.nu/

Ett speciellt läge i världen

I dessa pandemitider är det fortsatt viktigt att vi förhåller oss till de allmänna råden som gäller i samhället, håller händer rena och stannar hemma vid symptom. Världscupens första helg genomförs i november månad och kommer inte omfattas av de föreslagna föreskrifterna om vaccinationsbevis. För övriga tävlingsdagar (2, 4 & 5 december) följer vi noggrant utvecklingen tillsammans med myndigheterna.

När regelverket är klarlagt kommer vi informera ytterligare kring eventuell vaccinationskontroll i publiktält för dessa decembertävlingar.

Program för publiken

Lördag 27 november
11:45 Distans, damer
13:35 Afterski med Segertåget Unplugged
15:00 Distans, herrar
16:50 Afterski med Segertåget Unplugged
17:50 DJ Magnus Stålbring

Söndag 28 november
11:00 Sprint, damer
12:25 Afterski med Smalare än Thord
13:45 Sprint, herrar
15:15 Afterski med Smalare än Thord

Torsdag 2 december
13:45 Sprint, damer
15:10 Afterski med Smalare än Thord
16:30 Sprint, herrar
18:00 Afterski med Smalare än Thord

Lördag 4 december
13:00 Jaktstart, damer
13:50 Afterski med Segertåget Unplugged
15:10 Stafett, herrar
16:40 Afterski med Segertåget Unplugged
17:40 DJ Magnus Stålbring

Söndag 5 december
12:35 Stafett, damer
14:05 Afterski med Smalare än Thord
15:15 Jaktstart, herrar
16:10 Afterski med Smalare än Thord