Svensk dubbel för första skyttet sedan var de borta med vinden

Det var inte svenskarnas dag heller i herrarnas jaktstart. Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma öppnade visserligen chockerande tufft och skapade luckor på första rundan, men efter första skyttet började kräftgången. Slutplaceringarna 22-24-26 var egentligen en dålig slutvinjett för en säsong med individuellt VM-guld och en rad fina pallplaceringar.

Det var först när svenskarna kom hopplöst långt bak och hade minskad anspänning som det lossnade för både Martin och Sebastian som prickade alla fem skotten i sista stående då vinden också blivit mindre besvärande. Sebastian stannade på fem missar, Martin hade sex men genom åktiderna blev slutplaceringarna de omvända. Ingen var dock sig riktigt lik, Martin hade 13:e tid , 41 sekunder efter Johannes Thingnes Bör som med sin totala tredje plats återtog totalcupen före Sturla Holm Laegreid som med en bom mer (totalt 4) än Bö bara blev åtta.

Jesper Nelin var näst bäste svensk i spåret med tio sekunder sämre än Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson behövde ytterligare tio sekunder. Om minutmarginalen till Bö berodde på hård öppning eller sinande motivering kan vi inte säga. Nelin hade sju missar, med bara två i liggande.

Nu kan grabbarna pusta ut på hemmaplan. Förhoppningsvis ställer alla upp i veckoslutets SM-tävlingar på hemmaplan.

Text: Thord Eric Nilsson
Bild: Per Danielsson, Projekt P