Rafflande och kompakt världscup i Östersund

Programmet för kommande skidskyttesäsong är klart. Det blir en kortare, men desto mer intensiv världscup än i fjol i Östersund. Torsdag den 3 december rivstartar tävlingarna med sprint för både damer och herrar. Lördagen bjuder på Sveriges specialitet stafetter och världscuphelgen avslutas på söndagen med spännande jaktstarter. Ett program som bör garantera både dramatik och svenska framgångar.

Världscupgeneralen Patrik Jemteborn är nöjd med tävlingsprogrammet som Östersund har fått tilldelat.
– Ett kompakt och intensivt program som jag ser som en ren jackpot! Vi ska komma ihåg att Östersund i första tilldelningen inte var tilldelad en tävling 2020, men den samlade skidskyttefamiljen ville annorlunda. Att vi får en riktig rock n´ roll weekend blir en tidig julklapp med bland annat rafflande jaktstarter och stafetter där Sverige har chans på seger i varje lopp.

För hela familjen
Alla som kommer till arenan ska ha en fantastisk dag och aktiviteter erbjuds för alla åldrar tillsammans med våra samarbetspartners: Östersunds maskot Birger bjuder in till familjeaktiviteter för de mindre, afterskitältet spelar för de något äldre, Tomten kommer med julstämning till alla och för den som blir hungrig kommer det att finnas många smakfulla alternativ. Hela området ska bidra till roliga upplevelser och fina minnen för alla.

– Tre härliga dagar och skidskyttefest när den är som bäst. Den känsla vi har är att världen är nästan ”normal” igen i december och med det vet jag att suget efter att få umgås, träffas och ha kul är stort. Det blir en utmaning för oss arrangörer i VM-klass. Att skapa ett tryggt arrangement i förhållande till de rekommendationer som då gäller, blir högsta prioritet, avslutar Patrik Jemteborn.

Det är alltid härlig stämning bland skidskytte-fans!
Foto: Per Danielsson 

Program
Torsdag 3 december
13.30                                  Sprint herrar
16.30                                  Sprint damer

Lördag 5 december
13.20                                  Jaktstart herrar
15.15                                  Stafett damer

Söndag 6 december
12.45                                  Stafett herrar
15.45                                  Jaktstart damer

VM kommer att avgöras i slovenska Pokljuka den 9-21 februari.

Text: Jessica Bollnert