Funktionärer Skidskytte Världscupen

Funktionärerna laddar upp

Drygt 300 av de totalt närmare 1000 funktionärerna samlades på onsdagskvällen för en peppande uppstart inför kommande världscuppremiär. Bland de närvarande fanns en härlig blandning av trygga veteraner som varit med sedan VM 2008, eller tidigare, och taggade nykomlingar, där man bland annat kunde hitta flera utbytesstudenter från både Tyskland och Österrike.

En av nykomlingarna på funktionärsträffen var ingen mindre än funktionärsansvarige själv, Caroline Olsen som gjorde sitt första framträdande i sin nya roll;
– Mitt uppdrag blir bara roligare och roligare och det är så härligt att äntligen få träffa alla som jag bara mailat med hela sommaren.

Funktionärsansvarig Caroline Olsen

Caroline var under VM en del av arenaproduktionen och höll tillsammans med Martin Kjellerstedt i intervjuer, sammanfattning av tävlingarna och publikuppvärmning. Kanske inte helt olikt uppdraget att värma upp funktionärerna inför kommande uppdrag.
– Jag har ett fantastiskt gäng att jobba med så det känns väldigt tryggt. Tyvärr har några funktionärer valt att tacka för sig vilket lämnat några tomma platser att fylla. Bland annat letar vi personer till spännande uppdrag inom mat och logistik samt TV-produktion. Perfekt för den som vill vara en del av en härlig gemenskap, få kompisar för livet och visa upp vårt vackra Jämtland från sin bästa sida. Så är man intresserad är det bara att höra av sig! Säger Caroline Olsen.

Tyska utbytesstudenter bland de nya funktionärerna

Unga tyska funktioner skidskytte

Bland de nya ansiktena gick det även att urskilja ett gäng utbytesstudenter från Mittuniversitetet. Efter att ha följt skidskyttetävlingar från TV-soffan hemma i Tyskland och Österrike var det självklart att söka som funktionär när flyttlasset gick till Östersund, en stad de var väl bekanta med efter både VM och tidigare världscuper.
– Vi kände till skidskyttearenan i Östersund innan vi kom hit. Nu ser vi framemot att få vara en del av arrangemanget och se hur en världscup fungerar bakom kulisserna, säger Paul Rupf.
– Alla vi mött sedan vi kom hit har varit så vänliga och hjälpsamma. Det känns kul att nu få ge tillbaka och hjälpa till vi också, fortsätter Hanna Philippin.

Exakt vilken roll de kommer att få under tävlingarna är inte klart, men media eller ackreditering står med på önskelistan.
– Det spelar dock inte så stor roll, roligast är att bara få vara här och uppleva atmosfären och möta andra funktionärer, säger Paul Rupf.
– Sen får det gärna vara en tysk åkare som vinner någon av dagarna, med svenskar på andra och tredje plats. Det vore häftigt! Avslutar Hanna.

Läs mer om att vara funktionär >
Ansök om att bli funktionär >