Östersund Ny mediachef Världscupen i Östersund Jessica Bollnert

Nya mediachefen vill få alla att skryta om Östersund

Ett ben i Norge, ett i Tyskland, hjärtat hemma i Jämtland och ett brinnande intresse för skidskytte. Nya mediachefen för Världscupen i Östersund ser framemot att få hela världens journalistkår att vilja skryta om hennes Östersund.
”Att få jobba med Sveriges svar på Holmenkollen och få blanda intresset för skidskytte med den stolthet och kärlek jag känner till min hemstad är nästan för bra för att vara sant”, säger Jessica Bollnert om uppdraget.

Med många år i både Tyskland och Norge bakom sig har hon fått uppleva skidskyttets storhet utomlands och även fått följa hur medvetenheten kring Östersund och svenskt skidskytte förändrats under de senaste 10 åren.
– Den första kommentar jag får när nämner att jag är från Östersund för en tysk är; ’Ah Biathlon!’. Nästan 6 miljoner tyskar tittar på varje enskild tävling och att då år efter år få visa upp bilder härifrån med äkta snö och vinterglädje, det har verkligen fått effekt. Det har skapat en längtan efter att själv få komma hit och besöka både stadion och staden, säger Jessica.

Målet som mediachef blir att få de besökande journalisterna att vilja upptäcka mer än bara sporten. Ett uppdrag där hon tror sig få stor fördel av att kunna se på sin hemstad utifrån efter att själv ha bott utomlands i många år.
– Organisationen i Östersund får oerhört mycket beröm, med all rätt, och har en unik erfarenhet kring att skapa fantastiska evenemang. Genom att komma in utifrån hoppas jag kunna bidra till att lyfta det ett hack till, säger Jessica.

Tidigare erfarenhet inom mediavärlden både i Sverige och utomlands har gett en viktig inblick i vad som fungerar och redan nu jobbar hon med att få upp intresset inför vintern medialt;
– Det är en väldigt omtyckt sport tack vare sin spänning och vänlighet både mellan länder, åkare och fans, vilket gör den väldigt tacksam att prata om. I flera av de stora skidskyttenationerna finns dessutom ett stort intresse för det svenska generellt och i Norge håller man Östersund lite extra kärt för att det nästan är hemmaplan, speciellt för trönderna som Jämtland en gång i tiden tillhörde. Så det finns alltid något som är värt att berätta.

Störst fokus ligger dock på november då det äntligen är dags att få välkomna världens mediakår till Sveriges Nationalarena i skidskytte.
– Att få jobba tillsammans med andra som brinner för samma sak och tillsammans arbeta för att sprida den stolthet vi känner över vårt evenemang och vår stad/region/land så att ingen hemma i TV-sofforna, oavsett var i världen, kan missa känslan av folkfest och glädje vi har här – det ska bli det allra roligaste!, avslutar Jessica.

Läs mer om Världscuppremiärens:
tävlingsprogram ->
biljetter ->