SVT gör storsatsning på skidskyttet

SVT har säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna för både världscupen och VM i skidskytte från säsongen 2018/2019 till säsongen 2021/2022.

Avtalet omfattar därmed fyra säsonger av världscupen och fyra världsmästerskap, med VM i Östersund 2019 som given höjdpunkt på förhand. SVT har även kontrakterat OS-guldmedaljören från 2010, Björn Ferry, som expertkommentator under hela avtalsperioden.

– Det blir fantastiskt med hemma-VM i Östersund. Under den här perioden kommer flera av talangerna nå höjdpunkten i sina karriären. Förutom Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson får vi inte glömma Anna Magnusson, som har en oerhört stor potential. Jag tror vi har några fina år för svenskt skidskytte framför oss, säger Björn Ferry, SVT:s skidskytte-expert via ett pressmeddelande och får medhåll av SVT´s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

– Skidskytte är en av publikens absoluta tv-favoriter inom ramen för Vinterstudion och därför känns det jättebra att denna viktiga pusselbit nu fallit på plats. Med skidskyttet ombord har SVT säkerställt ett omfattande vinterutbud under många år framöver, säger SVT:s sportchef, Åsa Edlund Jönsson.

KLARA VÄRLDSMÄSTERSKAP SOM SVT SÄNDER:

VM 2019: Östersund, Sverige
VM 2020: Antholtz-Anterselva, Italien