IBU flag is handed over to Sweden

Nästa VM – Östersund 2019

När vi nu summerar Skidskytte VM 2017 i Hochfilzen och gratulerar arrangörerna till riktigt roliga och spännande tävlingar med de vackra Alperna, knallblå himmel och sol som kuliss så är det också dags att bokstavligen ta över stafettpinnen. Nästa VM går i Östersund 2019!

Parts of the OC with the IBU flag
Söndagen den 19/2 2017 var dagen då Östersund officiellt fick ta emot IBU Flaggan som nästa VM-arrangör 2019. IBU presidenten Anders Besseberg överräckte under högtidliga former flaggan till Organisationskommitténs Ordförande, Patrik Jemteborn.
Inför 20 000 åskådare var det en mäktig inramning som verkligen sätter perspektiv på hur populär skidskyttesporten är. Patrik som i sitt tacktal underströk att det är med stor ödmjukhet och med stor inspiration som Östersund kommer att göra allt för att arrangera fantastiska och rättvisa VM tävlingar och en fest för alla skidskyttevänner.
Patrik and Wolfgang are excited for VM2019
Innan överlämningen träffade han också svenska landslagets huvudtränare Wolfgang Pichler som är väldigt optimistisk och ser stor potential inför Östersund 2019 i sitt unga landslag.
Förberedelserna är nu i full gång inför ”genrepet” som blir World Cup 1 i Östersund den 26/11-3/12 2017.