Charity Single Mixed Relay of Champs

Magdalena Forsberg, Sven Fischer och Anna-Carin Zidek har flera saker gemensamt. De är alla tidigare världsmästare i skidskytte, de är alla i Östersund under VM och på torsdag kommer de alla att delta på en välgörenhetstävling här på arenan.

Tillsammans med sex stycken andra legender från hela världen ska de göra upp i en singel-mixstafett. Lagen kommer att bestå av en skidskytt och en sponsor eller partner till 2019 Östersund.

Var: Arenan

När: Torsdag 14/3 ca 18:15

Startlista & resultat: – klicka här –

Ändamålet för välgörenhetstävlingen är att samla in pengar till organisationen We dont have time. En organisation som jobbar för att skapa medvetenhet om klimatförändringarna. De vill att samhället och politikerna ska öppna ögonen innan det är försent. Det är ett ämne som VM-orginisationen har jobbat hårt med. Deras ambition har varit att VM ska vara så socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart som möjligt.

Tävlingen planerar att starta 18.15 eller så fort som de riktiga VM-tävlingarna har avgjorts.

Några andra kända namn som ska åka är Tord Wiksten, Liv Grete Skjelbreid, Uschi Disl, Mattias Simmen och David Nyc. De tillsammans med representanter från Viessmann, SJ, SCA, Telia, IFS World, BMW Sweden, Jämtkraft, Grankvistarn och VM-regionen ska försöka samla in så mycket pengar som möjligt.

Först kommer dagens stjärnor att göra upp i den VM-debuterande distansen singel-mixstafett och sedan ska de forna stjärnorna ge sig ut i samma disciplin. Några skillnader kommer däremot att finnas.

Varven de ska åka är endast 700m och går upp för den första backen innan de svänger ner på stadion igen. På skjutvallen kommer det att bli extra spännande då varje träffat skott kommer att bidra med en summa till insamlingen.

Gevären de ska använda kommer att ligga på mattan under hela tävlingen och för de gamla skidskyttarna kommer det bli annorlunda att inte ens fått provskjuta med geväret innan.

Sponsorrepresentanten kommer att endast att skjuta liggande under tävlingen medan de gamla skidskyttestjärnorna får ge sig på en stående skjutning också. Gemensamt med en vanlig singel-mixstafett kommer de att växla mellan varje varv. Vinner gör den som kommer först i mål.

En prisutdelning kommer att hållas så fort tävlingen är klar. Där kommer den insamlande summan att lämnas över till organisationen We dont have time.