Backhoppning ger höga hopp om en norsk skidskyttefest i Östersund

När världens mest extrema backhoppningstour, Raw Air, kom till Trondheim under torsdagen kunde de 16 000 i publiken även få en försmak på VM i skidskytte 2019 i Östersund.
Det har varit kö i vår monter direkt från när man öppnade grindarna här tills att sista våfflan var uppäten”

Att skidintresset är stort i Norge råder det ingen som helst tvekan om. Oavsett om det handlar om smala eller breda skidor eller om man åker utan stavar eller med gevär på ryggen så nog står det tusentals norrmän med ryggsäckar fyllda med våfflor och lax och viftar med de norska flaggorna och hejar fram sina norska hjältar.
Raw Air är en kompakt backhopparvecka som går på turné över fyra norska städer och där man på 10 dagar ska avverka lika många tävlingar. En tävling per dag alltså och det är något som man aldrig varit med om eller testat förut. Och det är mitt i det vimlet som 2019 Östersund funnits på plats för att marknadsföra både världscupen nu i november men främst skidskytte-VM 5-17 mars 2019.

-Det har varit kö i vår monter direkt från när man öppnade grindarna här tills att sista våfflan var uppäten. Främst handlar det ju om att påminna för våra kompisar i Tröndelag vad mycket gemensamt vi har med varandra, att vi måste investera i varandras stora evenemang men också att just Östersund är det närmsta skidskytte-VM man har i Trondheim, berättar Kajsa Hägle som är turnéledare för VM-organisationen.

Många ville pröva på hur det känns att kombinera kondition med presition...

Många ville pröva på hur det känns att kombinera kondition med precision…

 

Vill boka in sig redan nu
Många av frågorna handlar om var och när man kan köpa biljetter, vad man kan bo och vad som sker runtomkring själva evenemanget för när man väl är på plats så vill man upptäcka inte bara idrotten utan även Östersund och Jämtland. Och det är lika bra att förbereda sig, det är ju i dag endast 721 dagar kvar till VM´s första tävlingsdag.

Det här var det första nedslaget utomlands för skidskytte-VM´s PR-turné och just Tröndelag har flertalet stopp planerade i turnén som kommer nå Italien, Tyskland, Österrike men även göra flertalet nedslag i Sverige.