Magnus Schönberg

Idoldeltagare gör VM-låt

VM-låten For the Love of the Game speglar de värden och känslor skidskyttesporten står för. Motståndare på startlinjen, men vänskap, glädje och kärlek före och efter tävlingen. Magnus Schönberg tvekade inte när han fick frågan att fronta VM-låten.

– Jag var inte i närheten av att tacka nej. Jag är patriot så det smäller och det är stort för Östersund och stort för Sverige med ett hemma-VM. Att jag får vara en del av ett sånt här projekt är mer en ära för mig än ett jobb. När jag fick höra låten så kändes den helt rätt. Lite sportreferenser men ändå en så bra låt att den kommer hålla efter VM.

Magnus Schönberg ville bli fotbollsproffs som ung men redan på gymnasiet började musiken ta över. Första året TV-programmet Idol sändes provade han söka men tog sig inte vidare. Säsongen 2017 gjorde han ett försök igen och slutade som nia i finalen.

– Jag visste att jag inte skulle vinna, men mitt mål var att vara mig själv och få utvecklas så mycket som möjligt inom musiken, säger Magnus Schönberg.

För Magnus är musik en lagsport. Flera av hans singlar är skrivna tillsammans med andra. For the Love of the Game är skriven av Tobbe Forsberg och Per Wiklander och producerad av Björn Höglund. Magnus har lagt sin touch på den och gjort den till sin egen.

2008 gick skidskytte-VM i Östersund förra gången och Magnus Schönberg var på plats den gången.

– Det var grymt kallt ute men man blev varm ändå. Sporten är häftig att se på live. Man kan följa allt på nära håll och skrika när de sätter skotten och man hör bjällrorna från norrmännen. Stämningen på läktaren är jäkligt kul och ett hemma-VM kan man inte missa, säger Magnus Schönberg.

Låten finns nu på Spotify