Möt boendekoordinatorn Jessica: “Vi har bra med boenden att tillgå!”

Lag, media, sponsorer och fans ska alla ha någonstans att bo under stundande Skidskytte-VM. Jessica Thylin är navet i Visit Östersunds boendeförmedling och jobbar hårt för att förse besökarna med logi under mästerskapet.

Vad innebär din roll som boendekoordinator i VM-organisationen?

Min roll är att se till att lagen, media och sponsorer kommer att få tak över huvudet under VM. Målet är att kunna förse dem med boende som uppfyller deras önskemål så gott det går.

Vad är det roligaste med rollen som boendekoordinator inför VM 2019?

Det roligaste är pusslandet och att hitta lösningar som gör att man går i lås med en bokning. Självklart är även kontakten med alla, likväl uthyrare och hotellpersonal som lagen, media, sponsorer och publik, roligt och värdefullt.  

Vilken är den största utmaningen i rollen som boendekoordinator?

Den allra största utmaningen är det begränsade antalet boenden i Östersund. Som tur är har vi fått in många privata bostäder vi kan nyttja för att dryga ut de runt 800 hotellrum som finns i Östersund och vill man gärna bo på hotell så finns det tillgängligt på flera orter runt om i länet såsom i Åre, Bräcke och Svenstavik.

Det är mindre än 150 dagar kvar till VM, hur ser det ut på boende-fronten just nu?

I dagsläget har vi bra med boenden att tillgå, men vi vet inte hur mycket extra vi kommer behöva när publikstömmarna kommer.

 

Letar du boende? Sök bland lediga alternativ här!

Vill du hyra ut ditt boende? Läs mer här!

Det går även bra att maila till vmlogi@visitostersund.se med frågor kring boende.