Travel with train to WCH

Ta tåget till Östersund och Skidskytte-VM

Vi kan nu med glädje meddela att vår nationella partner SJ har släppt vinterns tågbiljetter. Det innebär att det nu är möjligt att boka tågbiljett till Skidskytte-VM i Östersund i mars!

– Vi ser oss som en självklar del av Skidskytte-VM, dels med tanke på vår satsning i region Jämtland och dels med tanke på det stora intresset för resor till Östersund och Åre där vi kan bidra med ett hållbart resande, säger Mazdak Mozakka ansvarig för SJs aktiviteter i samband med Skidskytte VM.

Tågen opererar från städer runt om i Sverige med flera dagliga avgångar samt nattåg från bland annat Stockholm och Göteborg. Varifrån man än reser är tåget ett bekvämt och miljömässigt bra val som är energieffektivt och medför låga utsläpp.

– Att resa med SJ löser flera delar under området hållbarhet. Dels sker transporten med förnyelsebar energi och är den renast möjliga som vårt VM kan erbjuda. Ur social synpunkt kommer man med SJ få träffa likasinnade som älskar skidskytte och man kommer fram utvilad vilket gör att upplevelsen på Nationalarenan blir bästa tänkbara. SJ är en möjliggörare ur många aspekter för att Hela Sveriges skidskytte-VM ska överträffa alla förväntningar och vara guld värt för alla, säger Sara Nordstrand och Ulf von Sydow, båda Hållbarhetsinspiratörer i VM-organisationen.

Mini-tåg vidare från stan till arenan

Tågstationen i Östersund ligger centralt, endast en kort promenad från centrum där det att kommer finnas shuttlebussar till och från VM-arenan. Ett SJ-minitåg, likt ett nöjesparkståg, kommer även kontinuerligt trafikera sträckan mellan centrum och skidstadion.

– Vi är väldigt glada över att SJ valt att bidra med en så rolig och värdefull transport mellan stadsfesten och stadion. Det här är för mig ett gott exempel på hur en partner hjälper oss att skapa en bättre besöksupplevelse genom att öka tillgängligheten och bidra till en extraordinär upplevelse, säger Joakim Samuelsson, besöks- och sponsorbyansvarig Skidskytte-VM 2019.

Boka din tågresa med SJ på 2019ostersund.se – få 10% rabatt

I hållbarhetens tecken har vi tillsammans med SJ tagit fram ett unikt erbjudande där du får 10% rabatt på din tågbiljett när du bokar via vår hemsida. Detta för att främja miljövänligt resande i samband med vårt evenemang. Bokar gör du enkelt via vår sida ”Resa”. Vi ses i Östersund!