VM Café july 2018

Smakfullt och svenskt med influenser från den stora skidskyttevärlden samt hållbart

Så kan man sammanfatta hur VM-kocken Jonas Landmark tänkt när han på senaste VM-caféet under Storsjöyran-veckan presenterade ett smakprov av den VIP-meny som kommer serveras under skidskytte-VM i Östersund.

En skidskytteupplevelse i världsklass ska kittla alla sinnen. På ett VM innebär det också den yttersta av ansträngningar för de som har uppdraget att servera all den mat och dryck som besökare i VM-staden Östersund får ta del av. VM-arenan har TVÅ VIP-restauranger. VIP Arctura Platina Lounge samt VIP WCR  Lounge 2019 och det var till den sistnämnda som ett smakprov presenterades.

VIP WCR Lounge 2019 är placerad precis vid upploppet med utsikt över skjutvallen med plats för över 500 gäster per dag och kommer under VM-veckan drivas av OSD. Ett uppdrag man hade under världscupen 2017 men som gav mersmak och nu laddar OSD med personal upp för VM-veckan.
Loungen kommer vara den självklara platsen för företagare att bjuda in till kundmöten och personalupplevelser. Här samlas gäster från världens alla hörn samtidigt som man avnjuter en förstklassig buffé i varm och exklusiv miljö tillsammans med kunder, medarbetare, familj och vänner.

Målet är 80% av maten ska vara producerad och förädlad i Sverige

Det är alltså här i vimlet på VIP WCR 2019 Lounge vi kommer hitta köksmästare Jonas Landmark. På VM-cafét presenterade han några moderna lokala tapas. Bland annat fanns där ett tunnbrödchips med Kalixrom samt ett lufttorkat älghjärta. Här fanns också en Husåbrödbit med palsternackskräm bredvid en sockersaltad röding. Det gröna bestod i en kornsallad med sotad renrostbiff med en kräm av rönnbris och lite rotfruktsmüesli. Den sista smakupplevelsen bestod i en vegetarusk chili med bönsalsa och rotfruktschips. Förutom dessa mästerverk kommer det varje dag finnas smakrika sallader och varmrätter på buffé som passar alla. Varje dag!

Vin-familjen

Under VM-caféet presenterade också OSDs VD Martin Sahlberg det officiella VM-vinet som kommer serveras till maten. Ja förutom de som föredrar en öl eller vatten ska sägas. Kravet var att vinet skulle passa till Jonas maträtter, alla dagar i veckan, det ska vara prisvärt men också ekologiskt odlat.
Martin presenterade inte bara ett vin utan fyra!
– Ja men den utmaningen kunde vi ju inte bara ta vilket som helst men jag gillar ju utmaningar. En utmaning som tog oss till Australien och en producent som har anor från 1847. En klassisk men modern vinproducent. Jacobs Creek, berättade Martin Sahlberg.

Det vita vinet blir en organisk Chardonnay. Det betyder inga tillsatser i vinet och att åkrarna är också ekologiska.
– Chardonnay känner vi är den druva som kommer passa bäst till de smaker, svenska smaker, som Jonas presenterat för oss, sa Martin Sahlberg.

Det röda vinet är en blandning av druvorna Shiraz och Cabarnet och modellen är en Reserv. Det betyder att den är lagrad och ett årgångsvin. Sahlberg berättade vidare att just Shiraz Cabarnet är en bra mix för VIP-maten. Inte tungt och inte för lätt.

Den sista varianten är Jacobs Creeks organiska men alkoholfria alternativ, båda i rött och vitt, som också kommer vara en av de fyra officiella VM-vinerna.

Se VM TVs avsnitt från provsmakningen: 

Säkra din VIP-upplevelse den dag du önskar uppleva VM

Biljetterna till VIP WCR 2019 Lounge finns att läsa mer om här.
Under hela dagen och tävlingarna har man tillgång till Läktare-B, bara några meter från värmen i VIP:en, och precis bakom bana 1.

Redan nu under sommaren kan vi säga att vissa dagar är helt klart tuffare bokade än andra. Det gäller framför allt helgerna. Så för att säkra att du kan uppleva VM just den dag ni önskar
är det ett hett tips så här i sommarvärmen att boka i tid.

Mat en del av totalupplevelsen

Närmare VM kommer vi presentera mer av vårt totala matkoncept, bland annat VIP Arctura Platina Lounge, After Ski-tältet men också vår dynamiska foodcourt.

Tillsammans med våra kompisar på fjället som arrangerar alpina VM, Åre 2019, har vi ett unikt samarbete med LRF via VM-regionen 2019.

Vår gemensamma målbild för våra båda VM 2019 är bland annat följande:

  • All mat som serveras under evenemangen ska som lägsta nivå uppfylla svensk lagstiftning gällande djuromsorg, livsmedelsproduktion och miljömål.
  • Minst 80 % av maten ska vara producerad och förädlad i Sverige.
  • Den lokala och regionala maten ska nyttjas och profileras i så stor utsträckning som möjligt.
  • Miljöbelastningen ska vara så liten som möjligt, gällande produktion, förädling, distribution och förpackningar.
  • Tydliggöra och synliggöra den svenska livsmedelsproduktionens mervärden.