Avstånd boende

3 tips på boende

Vi är många som vill uppleva Skidskytte-VM på plats men att hitta boende under VM-veckan är inte helt lätt. Vet man var man ska leta och börjar kika utanför de vanliga hotellen i centrala Östersund öppnar dock möjligheterna upp sig. Eller vad sägs om en hotellvistelse i Åre med möjlighet att kombinera alpint med Skidskytte-VM, mysig Bed & breakfast upplevelse strax utanför Östersund eller ett helt eget hus under några dagar? Vi har listat våra tre bästa tips på var du kan börja leta just ditt boende!

  1. Privat boende i, eller strax utanför Östersund 

    Vill du få ut mesta möjliga av din VM-vistelse och behålla närheten till stadion och stadsfesten? Då kanske det är bland det privata boendet du hittar bästa lösningen. Hos Visit Östersund hittar du möjligheten att hyra lägenhet, hus eller rum i hus för dig själv och ditt sällskap. Listan med privatpersoner som önskar hyra ut uppdateras ständigt, så finns inte det rätta alternativet just nu så kika gärna in vid senare tillfälle. Du hittar privat boende här

  2. Upplev mer än Östersund – bo strax utanför 

    Kika utanför stadsgränsen och plötsligt öppnar sig fler möjligheter. Ta med barnen och bo på äventyrshotell i Åre, upplev livet på lantgård endast 10 km utanför Östersund eller hyr en stuga på någon av campingarna i närområdet. Förutom äventyrshotellet Holiday Club har alpina VM-byn Åre många andra boendealternativ, endast en timme bort och med goda förbindelser till Östersund. Här listar Skistar och VisitÅre olika möjligheter. Möjligheten att kombinera alpint med skidskytte-VM hittar du även i Vemdalsfjällen. Vill du helst ta med dig ditt egna hem och söker någonstans att ställa upp husvagn eller husbil så listar Visit Östersund förslag på campingar här. Visit Östersund har även fullständig lista på alternativa boenden utanför Östersund, som du hittar här.

  3. Egna kontakter 

    Kanske är det dags att hälsa på en släkting som råkar bo i Östersund? Har du en gammal lumparkompis eller studiekamrat du funderat på att ta upp kontakten med igen? Eller kanske känner du någon som känner någon i Östersund? Precis som när man söker jobb så är egna kontakter ofta en bra hjälp på vägen. Många Östersundare kanske inte hyr ut hela sitt hus men har en given bädd över till en gammal bekant, eller en bekants bekant. Så leta rätt på gamla kontakter och se VM som en chans att hinna umgås med gamla och nya bekantskaper!

Bonustips – allt i ett 

Låter boende, biljett och resa i ett som ett bekvämt alternativ? I slutet av vår Boende & Resa sida har vi listat researrangörer som gör VM-resan lätt för dig, paketerat och klart, bara att följa med. De fyra som utgår från Sverige är:
-> Arenabussen www.arenabussen.se
-> Björk & Boström Sportresor www.bjorkobostrom.se
-> Robert Jönssons Omnibusstrafik www.jonssonsbuss.se
-> Sven Carlsson Trafik AB www.carlssonstrafik.se

Samtliga researrangörer hittar ni här.